AKTUELLT

2021-05-27

VÅRD ONLINE
MITT PTJ ⇒

VACCINATION COVID-19

Just nu är allt covid-19-vaccin slut och det finns därför inga bokningsbara tider. Vi väntar på nya leveranser. Så snart vi har fått mer vaccin återkommer vi här med ny information.

Nu vaccinerar vi dig född 1971 och tidigare.

Om du inte kan boka tid just nu så besök webbsidan snart igen, uppdateringar sker ofta flera gånger per vecka.

INFORMATION OM VACCINATIONSINTYG

När man vaccinerar sig mot covid-19 får man ett vaccinationskort. Tyvärr gäller varken detta eller ett separat läkarintyg vid resor.

För närvarande finns dessvärre inga intyg vi kan utfärda som är giltiga vid resa.

Rekommendationen vid utlandsresa fram till dess att ”Gröna beviset” finns på plats är att provta sig med covidtest och uppvisa negativt svar som ej är äldre än 48 h vid avresa.

Läs mer hos Folkhälsomyndigheten…

COVIDPANDEMIN PÅGÅR!

Detta innebär stor belastning på vården. Vi vädjar fortsatt om förståelse för begränsad tillgänglighet avseende icke akuta vårdbehov. Tills vidare kan detta innebära förlängda väntetider, både till fysiska besök och i vår onlinetjänst Mitt PTJ.

Detta gör vi för din SÄKERHET, läs mer här under:

Munskydd

Munskydd delas ut till alla besökare i alla våra verksamheter. Munskyddet skall behållas på kontinuerligt under besöket och får tas av först när man lämnat mottagningen. 

Anhöriga

Medtag ej anhörig till vårdcentralen utom i undantagsfall.

Provtagning

Du som kommer för enbart provtagning på vårt laboratorium i Ytterby kan komma att ombedjas att vänta på utsidan. Ring på klockan så får du en nummerlapp av dörrvakten. 

Folkhälsomyndigheten

Läs mer om covid-19 hos Folkhälsomyndigheten1177.se!

1177

Läs mer om covid-19 på 1177.se!

VACCINATION
COVID-19

Uppdaterat 210527
OBS! Vi har inte möjlighet att prioritera frågor om covid-19-vaccination.
Vi uppdaterar hemsidan löpande. Läs all information nedan. Mer information finns också på 1177.se. Vi ber er vänligen att inte kontakta vårdcentralen med fler frågor om detta.

BOKA TID

Just nu är allt vaccin slut och det finns därför inga bokningsbara tider. Vi väntar på nya leveranser. Så snart vi har fått mer vaccin återkommer vi här med ny information. 

När vi har vaccin kan du som är född 1971 eller tidigare boka tid för vaccination. För övriga finns ännu inga tider och det finns ingen väntelista.

Om du inte kan boka tid just nu så besök webbsidan igen, uppdateringar sker ofta flera gånger per vecka.

Västra Götalandsregionens riktlinjer

Vi vaccinerar enligt Västra Götalandsregionens riktlinjer i strikt åldersordning med de äldsta först. Vi tar emot allt vaccin vi kan få men leveransen av vaccin är fortsatt ojämn. Vi på vårdcentralen styr inte själva över tillgången på vaccin eller prioriteringsordningen. Läs mer om t ex faser, prioriteringsordning och riskgrupper på 1177.se: ⇒Information om Covid-19-vaccination

OBS - om du äter WARAN

OBS! För dig som äter Waran!
Vid vaccinationstillfället behöver du ha tagit ett PK-prov som ej får vara äldre än 7 dagar, värdet skall vara under 2,8. 

Här sker vaccinationen

Vaccinationerna sker i Ytterby Församlingshem (Torsbyvägen 4, Ytterby).

HÄLSODEKLARATION att ta med

Skriv ut och ta gärna med dig en ifylld hälsodeklaration här

Att tänka på innan du kommer

-Medtag giltig legitimation.
-Bär kortärmat.
-Du behöver vänta kvar minst 15 minuter efter vaccinationen.
Vid vaccinationstillfället får du en bokad tid för dos 2. Denna tid kan ej ombokas. Avbokar du tiden ansvarar du själv för att boka ny tid för rätt vaccin vid ett senare tillfälle. 

Sjukresetaxi vid Covidvaccination

Sjukresetaxi vid Covidvaccination
Personer över 70 år har möjlighet att beställa sjukresetaxi för  att vaccinera sig mot Covid-19 (inget intyg krävs). Kostnaden för att resa med sjukresetaxi är egenavgiften 80 kronor per enkel resa. Alla resor med sjukresetaxi beställs via Kund- och resetjänst, telefon 020-91 90 90. Det skall uppges vid bokning att det gäller en vaccinationsresa för covid-19. ⇒Läs mer på 1177.se…. 

PROVTAGNING
PCR COVID-19

Läs all information nedan. Vänligen belasta inte verksamheten med ytterligare frågor om detta!

Vi erbjuder provtagning vid misstänkt covid-19-infektion för dig som har milda symtom sedan minst 24 timmar. Vid köbildning håll avstånd. 

Medtag ID-handling
Provtagningen är avgiftsfri

Plats
Boden utanför vårdcentralens huvudentré i Ytterby.

Tider
Drop in

Kl 08.15-09.15 helgfria vardagar

OBS! Detta är enbart provtagning. Om du har symtom som gör att du behöver läkar- eller sjuksköterskebedömning, kontakta oss via Mitt PTJ eller telefon 0303-379700 för att boka tid. 

Provsvar

Provtagningen sker till viss del som egentester. Information får du vid provtagningstillfället. Svar kommer som SMS (kräver bank-ID). När prov tas av personal på plats behöver du för provsvar ansluta dig till vår onlinetjänst Mitt PTJ. 

Provsvar förmedlas inom 5 dagar från provtagningstillfället, oftast kortare svarstid. Invänta detta svar. Hör endast av dig om svarstiden överstiger 5 dagar. 

VÅRDCENTRALEN MARSTRAND

Mottagning & provtagning i Marstrand tillfälligt stängt
11/5-22/8!

Mer information…

VÅRDCENTRALEN KÄRNA

Mottagning & provtagning i Kärna fortsatt tillfälligt stängt.